Hannan Puolesta

Hannan Puolesta kampanja päättyi sunnuntaina 23.10 Porvoon tuomiokirkossa järjestettyyn konserttiin. Hannan työkaverina ja valokuvaajana sain mahdollisuuden toimia tilaisuuden still-kuvaajana. Ajattelin alkuun, että huh huh, nyt on haastetta. Muutenkin jo hämärä kirkko jossa esim. hääkuvien ottaminen olisi hankalaa ja siihen vielä lisäksi ledivalot vilkkumaan ties mitä värejä. Päätin kuitenkin tarttua haasteeseen ja onnistuin mielestäni lopulta suhteellisen hyvin.

Aiempaa kokemusta ns. eventti-kuvauksesta mulla ei ollutkaan ja täytyy myöntää, että pari päivää ennen konserttia tuli luettua ja opiskeltua vähän enemmän aiheeseen liittyvää materiaalia. Halusin kuvata konsertin ilman salamaa, koska mielestäni tilaisuuden herkkyys olisi jatkuvasti välkkyvistä salamavaloista hieman kärsinyt.

Pääsin muutamaa tuntia ennen konsertin alkua testaamaan asetuksia ja nopeasti huomasin, että mennään aika rajamailla siihen mitä oma taito ja kalusto antaa anteeksi. Ilman etukäteen tapahtunutta testausta olisi alku konsertissa tullut huomattavasti enemmän "huteja" kuin nyt tuli.

Yhteensä konsertin aikana otin vähän päälle 2300 kuvaa ja niistä n.200 päätyi lopulta eteenpäin järjestäjille muistoksi. Tämä ei ollut maksettu keikka ja tarkoituskin oli ottaa nimenomaan kuvia muistoksi. Paikalla oli myös ammattivideokuvaaja joka onneksi sijoittu minulle suosiolliseen paikkaan, että pääsin vapaasti liikkumaan kirkossa. Paikalle saapui ihan mukavasti väkeä, arviolta hieman yli 500 henkeä.

Ensi kerralla mietin kahdesti ennen kuin kieltäydyn kuvaamasta kirkossa =) sen verran hyvä fiilis jäi.

- Joni